Dating Dating tips Eerste date

Is mijn Tinder date wel echt?

Go to SiGNLE

In 2019 zijn zeker 600 meldingen van online datingfraude binnengekomen bij de Fraudehelpdesk waarbij meer dan 4 miljoen euro is overgemaakt naar oplichters die via online dating slachtoffers op slinkse wijze geld afhandig gemaakt hebben. En waarschijnlijk is dit nog slechts het topje van de ijsberg, omdat lang niet iedereen hiervan aangifte doet.

En dit is slechts de materiële schade. Laten we vooral ook alle gebroken harten en zelfs gebroken neuzen niet vergeten doordat je online date niet degene was die je dacht dat het was…

Valse profielen op Tinder

Het is inmiddels algemeen bekend dat er op Tinder enorm veel valse profielen staan. Dit leek ook amper te voorkomen op een platform met miljoenen gebruikers. Tot nu. Om alle vormen van online dating misleiding tegen te gaan, heeft Tinder een echtheidscertificaat ontworpen.

Tinder nepprofielen controle

Via fotoverificaties in je datingprofiel kan een medewerker van Tinder zien of jij inderdaad de persoon op je profielfoto bent. Na goedgekeurde controleselfie’s krijg je een echtheidscertificaat in de vorm van een blauw vinkje. Hieraan kunnen andere gebruikers dus zien dat je echt bent wie je beweert te zijn.

In de Tinder app gaat het zo ongeveer werken

  • Klik op het profielicoontje in de Tinder app
  • Klik naast je naam/leeftijd het grijze vinkje aan
  • Kies verifieer profiel
  • Kopieer voorbeeldpose in een selfie
  • Check of het voorbeeld overeenkomt met de selfie
  • Verstuur ter controle
  • Doe dit nogmaals en klaar is Kees

De toekomst zal uitwijzen hoe deze controle zal gaan uitwerken met al die miljoenen gebruikers, maar de intentie om online dating veiliger te maken is er in ieder geval wel.

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: