Dating Dating tips SiGNLE app

Dit is waarom dating apps je single houden

Go to SiGNLE

Dat keuzestress verlammend werkt op dating apps, dat weten we inmiddels wel. Maar wist je dat de enorme keus op dating apps als Tinder ook neigt tot een kritische houding die ervoor zorgt dat je JUIST single blijft?

Keuze maakt kritisch op dating apps

Waar moet je in hemelsnaam beginnen als je een eindeloze reeks aan keuzes hebt? Bij productaankopen is dit goed merkbaar. Vaak verlangen we weer gewoon naar simpliciteit, naar minder keuzes. Maar de uitwerking bij dating apps is misschien wel nòg vervelender!

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat we, naast de keuzestress die we ervaren op dating apps als Tinder, door het grote aanbod ook veel kritischer worden.

De onderzoekers Denissen en Pronk onderzochten het Tindergedrag van duizend vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar. Iedereen kreeg verschillende reeksen aan profielen onder ogen die ze met een welbekende swipe naar links, of swipe naar rechts konden belonen.

Hoe meer je swipet, hoe groter het afwijspatroon

De interessante uitkomst hiervan? Het bleek dat bij een grotere reeks van dating profielen ook de kans op afwijzing groter werd. De deelnemers werden duidelijk kieskeuriger bij een grotere keus.

Denissen heeft hier ook een evolutionaire verklaring voor. Hij duidt dat we biologisch gezien niet  uitgerust zijn tot een stortvloed aan keuzes voor potentiële partners. Dat we psychologisch niet op voorbereid zijn. Vooral bij vrouwen komt dit uiting in een groter afwijspatroon.

Vrouwen zijn in de basis kieskeuriger bij het uitkiezen van de partner dan mannen. Die kritische houding naar potentieel partnermateriaal wordt alleen maar sterker naarmate de keuze groter wordt.

Datingprofielen afwijzen werkt negatief door

Het oeverloos kunnen swipen maakt gebruikers naast kritischer ook pessimistischer over de eigen kansen op het vinden van de juiste match. Het afwijzen van datingprofielen zorgt voor een negatieve mindset en daarmee voor minder geloof in een match.

Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het waarschijnlijk is dat bij veelvuldig geswipe op dating apps de kans ook groter is dat je langer single blijft. Je kansen op een match verkleinen verder en je besteedt ook nog eens minder tijd om leuke mensen in het dagelijks leven tegen het lijf te lopen!

Minder swipen, vaker de stad induiken

Het uiteindelijke devies daarom van ons: Matig het gebruik van dating apps zoals Tinder en ga weer vaker ouderwets op jacht in de stad! En om je zoektocht naar leuke singles wat makkelijker te maken moet je eens kijken op SiGNLE. Een handige app om leuke singles ontmoeten tijdens het uitgaan via je telefoon mogelijk te maken.

Bron: Trouw artikel https://www.trouw.nl/leven/hoe-meer-je-tindert-hoe-minder-de-kans-op-liefde~b9448f8d/

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: