Entertainment LIFESTYLE Reizen

Waar kun je het beste alleen op vakantie?

Go to SiGNLE

Zit iedereen om je heen onder de plak? Wil je er per se even tussenuit, maar krijg je nog steeds niemand mee op vakantie? Na de tips over alleen reizen, hoe doe je dat; volgen hier aansluitende tips voor alleen op vakantie, waarheen dan?

Waar kun je het beste alleen op reis binnen Europa?

Om hier een goed antwoord op te geven moet eerst duidelijk zijn wat voor soort vakantie je wilt gaan vieren. Ga je voor rustig en relaxed, ruig en rumoerig, raften en racen of heb je het liefst een mix van dit alles?

Daarom zijn de tips over de beste vakantiebestemmingen voor singles in Europa ingedeeld in vier behapbare brokken die in de komende blogs behandeld zullen worden: Alleen op vakantie tot rust komen, alleen vakantie vieren uitgaan, alleen op sportieve vakantie en alleen op vakantie naar de zon.

In deze blog alvast wat suggesties voor als je alleen op reis wilt en een rustige bestemming binnen Europa zoekt:

Alleen op vakantie tot rust komen in Nederland of liever alleen op vakantie in Europa?

Ben je dus vooral op zoek naar rust? Dan hoef je zeker niet per se ver weg. Zowel in Nederland als in Europa zijn er genoeg geschikte bestemmingen om even helemaal tot rust te komen:

  • Vlieland

Wil je alleen op vakantie in Nederland en zoek je met name rust? Vlieland is van de Waddeneilanden zeker een van de rustigste eilanden. Er is geen autoverkeer, waardoor je optimaal kunt genieten van de rust, schone lucht en geweldige natuur. Naast duingebied en strand kun je ook de bossen opzoeken. En het mooiste is uiteraard dat Vlieland erg dichtbij is. Een perfecte plek om helemaal tot rust te komen en waar je niet eerst drie dagen hoeft bij te komen van de lange reis!

Even de kop leegmaken in de duinen van Vlieland

  • Ierland

Ga je liever naar het buitenland voor nog meer vakantiegevoel, maar liefst niet tè ver weg? Ook Ierland is relatief dichtbij. Ierland is dan ook een echte aanrader als je op zoek bent naar rust, natuurschoon en karakteristieke gehuchtjes. Vergeet ook het grote merengebied niet te bezoeken. Verblijf in een typisch Ierse cottage op het platteland om de sfeer van het land optimaal te proeven. En mocht je toch nog verlegen zitten om een praatje dan kun je altijd nog een pub opzoeken. Die zijn zelfs in de kleinste gehuchten nog wel te vinden. Om aanspraak hoef je je zeker geen zorgen te maken, want de Ieren zijn over het algemeen ontzettend gastvrij. Bestel gewoon een grote Guinness als je binnenkomt, en de rest gaat bijna vanzelf.

typisch Iers gehuchtje met stevige oostenwind

  • Schotland

De Schotse Highlands zijn ook zeker een echte aanrader! Zelfs als je niet van whisky houdt, weet je niet wat je hier meemaakt. De mix van een overweldigende natuur, rijke cultuur en fascinerende geschiedenis zorgen ongetwijfeld voor een magische vakantie. Lange wandelingen door de ongerepte natuur met verbluffende uitzichten doen je stijl achterover slaan. Om over de indrukwekkende kustlijnen en grote loch’s maar te zwijgen.

Kom tot rust met lange wandelingen in de ongerepte natuur van de Schotse Highlands

Waar alleen op vakantie als je van uitgaan houdt?

Wil je juist liever solo op vakantie om het feestgedruis in te duiken? Volgende keer volgen de suggesties voor goede vakantiebestemmingen voor singles die wel van een feestje (of twee) houden! Lees dan hier verder in: Waar alleen op vakantie gaan als je van uitgaan houdt?

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: