Entertainment LIFESTYLE Reizen

Alleen op vakantie; hoe doe je dat?

Go to SiGNLE

Zit iedereen om je heen onder de plak? Wil je er per se even tussenuit, maar krijg je niemand mee op vakantie? Hier volgen wat tips over alleen op vakantie gaan. Hoe doe je dit, en wat voor soort reis past het beste bij je?

Alleen op reis gaan reistips

Ben je nog nooit alleen op vakantie geweest? Alleen reizen kan best eng zijn. Deze reistips voor singles maken het wat makkelijker:

  • Bepaal voor jezelf wat voor soort vakantie je wilt

Ervaar gelijk het voordeel van het niet hoeven sluiten van compromissen met je reisgezelschap. Wil je alleen maar stappen? Dan doe je dat toch! Wil je alleen maar op het strand liggen? Wie houd je tegen! Of heb toch liever een sportieve vakantie? Nou, gaan met die banaan.

  • Bepaal wat je doel is van de vakantie

Wil je graag leuke mensen ontmoeten? Wil je je juist volledig op jezelf tot rust komen? Of heb je het liefst ‘the best of both worlds’?

  • Bepaal aan de hand van je doel niet alleen de locatie, maar vooral ook de accommodatie

In een hostel raak je veel sneller met mensen in contact bijvoorbeeld, dan in een hotel. Helemaal als je dan ook nog eens kiest voor een grote slaapzaal. Op een camping zal het contact ook wat vlotter verlopen dan in een hotel of appartementje. Misschien een idee om specifiek voor een singles camping te kijken, want anders zit je al snel tussen de gezinnetjes. Via Airbnb kun je ook kiezen voor meer of minder privacy door te kijken of er gedeelde kamers zijn o.i.d.

  • Neem voldoende dingen mee waarop je kunt terugvallen als je alleen bent

Neem je laptop of tablet mee om filmpjes of series te kunnen kijken. Vergeet je magazines niet, of wat boeken. Je breinaalden, kan ook natuurlijk. Alleen even uitkijken bij de douane hiermee!

  • Zodra je de voordeur dichttrekt begint je reis

Start gelijk vanaf het moment dat je vertrekt met het invullen van je intenties om er alleen op uit te trekken. Is je voornaamste doel om nieuwe mensen te leren kennen? Begin hier gelijk mee in de trein, of in het vliegtuig. Stel je open, maak contact. Dit hoeft niet gelijk verbaal te zijn. Een knikje hier, een groetje daar. Probeer dit in de juiste setting uit te breiden. Zoek je juist rust? Pak er dan gelijk een goed boek bij. Als je er tijdens de reis al in begint, kun je niet wachten om er op je vakantie mee verder te gaan. Of sluit gelijk je oogjes en geniet ervan dat er niemand aan je kop zeurt!

Een georganiseerde singlereis, of alleen op reis?

Of je liever op een georganiseerde reis voor singles of toch liever alleen op reis gaat, hangt natuurlijk sterk af van je doel en je eigen persoontje. Wil je graag in contact komen met leuke singles en ben je iets minder outgoing? Dan is het waarschijnlijk raadzaam om eens te kijken naar leuke georganiseerde singlevakanties. Heb je behoefte aan veel contact, maar zit je niet te wachten op vooropgezet contact omdat je van jezelf al supermakkelijk contact maakt met anderen? Dan is het misschien beter om helemaal alleen op reis te gaan. Een geschikte en sociale accommodatie is dan vast al genoeg voor je.

Zoek je liever de rust op? Dan is het helemaal helder. Dan kun je sowieso beter alleen reizen. Het belangrijkste doel van single vakanties is namelijk toch om contact met elkaar te maken en om samen ervaringen en momenten te kunnen beleven.

Geef mij tips over de beste reisbestemmingen voor singles

Heb je nu dit gelezen te hebben ineens de geest gekregen? Voelt het tijd om de stoute reisschoenen aan te trekken en er alleen op uit te gaan? Kijk dan hier voor het antwoord op de vraag: Waar kun je het beste alleen op vakantie?

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: