Entertainment Eten & drinken LIFESTYLE

Alleen uit eten gaan; het wat, waar en hoe over dit taboe

Go to SiGNLE

Tips die het solo uit eten gaan voor singles minder awkward maken.

Alleen dingen ondernemen

Alleen iets ondernemen is voor singles zelden een issue. Sterker nog, vaak is het nog veel relaxter ook. Shoppen met je man erbij? Een regelrechte ramp! Voetbal of een serie kijken op tv terwijl er continue iemand doorheen zit te ratelen? Mwa, lichtelijk irritant. Een lange wandeling? Lekker alleen doen! Je eigen tempo en je gedachte even op een rijtje kunnen zetten, heerlijk toch!? Nu zijn dit natuurlijk wel typische activiteiten die je makkelijk alleen doet.

Het alleen doen van activiteiten brengt dus voor velen weinig moeite met zich mee. Sterker, het kan dus zelfs z’n voordelen hebben. Toch blijft de drempelvrees om alleen uit eten te gaan een stuk groter. Waar en vooral hoe wordt alleen een hapje eten dan toch een feest met vooral voordelen?

Eetgelegenheden voor singles

Waar kun je goed alleen uit eten? Tegenwoordig zijn er genoeg eetgelegenheden voor singles. Veel restauranthouders spelen in op de veranderende maatschappij waarin het aantal alleenstaanden blijft groeien. De ene restauranthouder richt zich op eenpersoonsplekken, terwijl andere horecazaken juist grote lange tafels neerzetten zodat je makkelijker in contact kunt komen met andere mensen. Bepaal voor jezelf waar je je prettiger bij voelt, en ga eens kijken in restaurants gericht op singles.

Alleen uit eten gaan, hoe doe je dat dan?

Solo uit eten gaan vraagt om meer moed. Reden hiervoor is nog steeds dat veel singles zich bekeken en beoordeeld voelen als ze alleen in een restaurant zitten. In de bios zit je in het donker. Bij alleen een drankje doen ben je zo weg als je je ongemakkelijk begint te voelen. Je slaat het drankje achterover en weg ben je! Of misschien voel je je daarna sowieso relaxter door het atten van je cocktailtje…

Bij alleen uit eten gaan verbindt je jezelf aan een soort tijdelijk contract. Ik kan dit restaurant pas verlaten als mijn bord leeg is, hoe ongemakkelijk ik mij ook voel. Een beetje dat idee.

Hoe zorg je ervoor dat alleen wat gaan eten relaxter is?

Bedenk je eerst dat niemand zich bezighoudt met jou. Klinkt misschien wat cru, maar je bent helemaal niet zo belangrijk voor anderen in het restaurantje dat je op het oog hebt. En toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het relaxter te maken voor jezelf.

En tuurlijk, gewoon vaker doen. Maar goed, je hebt liever dat je ook de eerste keer niet ten onder gaat aan je eigen ongemak.

Praktische tips over hoe alleen uit eten gaan

  • Zoek een chaotische, informele en drukke eetgelegenheid uit

Op een drukke en chaotische plek zal je het gevoel hebben dat je zelf wat meer wegvalt. Hierdoor kun je voor je gevoel ongestoord wennen aan de situatie

  • Bouw je bestelling langzaam op

Begin met een broodje in een broodjeszaak. Probeer dan een iets uitgebreidere lunch bij een drukke zaak. Verloopt dit allemaal gladjes? Dan ben je klaar voor het grote werk. Tijd om alleen dineren uit te proberen!

  • Geniet ervan dat je alleen uit eten bent en kijk eens om je heen naar anderen

Stel je iedereen voor in ondergoed. Uhm, oh nee. Dat is meer iets voor presentaties, haha. Misschien niet altijd even smakelijk deze truc in een restaurant. Kijk om je heen, je zult zien dat er genoeg koppeltjes om je heen zitten die elkaar weinig tot niets te melden hebben. Stelletjes die saai voor zich uit zitten te staren. Dan zit jij beter, toch?

  • Neem een krant, boek of wat anders te lezen mee

Als je iets te lezen bij je hebt, dan heb je het gevoel dat je altijd ergens op kunt terugvallen. Ook kun je je gedachten wat verzetten als je toch nog niet echt op je gemak zit, maar je eten inmiddels al besteld hebt.

  • Eet aan de bar

Bij het alleen wat gaan eten kan het een goed idee zijn om aan de bar te gaan zitten. Bij de bar is er de meeste beweging. Aan de bar gebeurt er altijd wel wat. Aan de bar raak je dan ook het makkelijkst in contact met andere mensen.

Alleen naar restaurant? Een peulenschil!

Nu weet je waar en hoe je het beste alleen uit eten kunt gaan. Met deze alleen uit eten tips kom je op de juiste plekken, uitgerust met de beste methodes om van solo dineren een succes te maken. Toch hebben we nog één gouden tip voor je in petto.

De gouden tip voor singles die alleen uit eten willen gaan

Kijk eens op de website van SiGNLE. Met behulp van deze uitgaansapp voor singles kun je in de toekomst naar de leukste drink- en eetgelegenheden voor singles. De app wijst je vanzelf de weg!

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: