Entertainment LIFESTYLE

Single mannen die huishouden in de stad (satire)

Willem (46) was zo vrij om ons uit te nodigen in zijn nieuwe bachelor appartementje in hartje Rotterdam om even kort over zijn nieuwe single status te praten met ons en over wat er zo allemaal op hem afkomt in zijn nieuwe leventje na zijn scheiding. Met name het huishouden valt hem zwaar.

Huishouden in de stad zoals het single mannen betaamt

Het is snel duidelijk als we binnenstappen bij Willem. Hij heeft duidelijk zijn draai gevonden in zijn nieuwe optrekje. Zelf noemt hij het grappend zijn nieuwe aftrekje, refererend aan zijn nieuwe status als single in de grote stad. Willem lust ze wel, geeft hij aan. Het liefst duikt hij dan ook hele weekenden de stad in om zijn vrijgezellenbestaan goed te vieren.  

Het huishouden van een vrijgezelle man in de stad

Toch is ook bij Willem niet alles rozengeur en maneschijn. Zeker het huishouden valt hem zwaar. Zo makkelijk is dat nog niet. “Stoeien met al die kinderveilige sluitingen. Daar heb ik het toch wel het zwaarste mee op het moment. Ik krijg die potten met capsules voor de was gewoon niet open. Op twee knoppen drukken, tegelijk in het midden trekken. Als ik op die twee knoppen druk, heb ik geen handen meer over om aan dat lipje te trekken. Dus probeer ik het met mijn tanden. Voor je het weet sta je met een stuk plastic in je mond te rukken aan die pot. Uiteindelijk met resultaat, dat wel. Maar door bruut geweld, niet door beleid. De geheime code hiervan heb ik nog steeds niet gekraakt”. 

Bont weekendje

Dan de fles bleekmiddel. Het afgelopen weekend is het iets te bont geworden bij hem thuis, vertelt hij. Er kwamen wat vrienden langs. Veel weet hij niet meer af van het avondje, wel dat er flink naast de pot was gezeken. De vraag is zelfs of er nog wel raak is gemikt die avond. De hele boel stond blank van de pis. Tijd om die fles bleekmiddel maar eens ter hand te nemen die al een poos stond weg te kwijnen in het gootsteenkastje. Maar wat denk je. Het lukte niet. Willem kreeg de fles simpelweg niet open. Nu zullen die trillende Korsakov handjes ook niet hebben meegeholpen. Maar ook hiervan wist hij de gebruiksaanwijzing niet te ontcijferen. “Duwen en draaien tegelijk, daarbij wat kracht zetten. Ja, weet ik veel! Ik heb zo een fles nog nooit beetgehad”, bitst Willem. Duidelijk weer geagiteerd geraakt van de hele situatie.

Manieren om bierflesjes te openen

Het wordt Willem duidelijk even teveel. Het verhaal over de bleekmiddel heeft hem duidelijk genekt. Om zijn zelfvertrouwen op te vijzelen laat hij ons even zien op hoeveel manieren hij wel gewoon een bierfles kan openen. Aan de krat. Aan elkaar. Met zijn sleutels. Met de fles met dop geklemd tussen zijn tanden, oksel, knieholte en zelfs oogkas. Hij wipt ze allemaal open, alsof het kinderspel is. En met hetzelfde gemak tikt hij ze weg. 

Tijd voor ons om te gaan. Voordat Willem met nog extremere methodes op de proppen komt nu hij in een ietwat baldadige staat aan het raken is. Desondanks willen we Willem uiteraard hartelijk bedanken voor zijn gastvrijheid en medewerking. Willem, hou je haaks! En blijven oefenen met die fles! Met de fles bleekmiddel welteverstaan. 

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: