Entertainment LIFESTYLE

Vrijgezel Helmer (39) toont zijn kunsten als voormalig kelner (satire)

Happy single Helmer die het liefst in het harnas was gestorven, toont een ontelbaar aantal manieren om bierflesjes te openen.

Als single man door het leven

Vandaag zijn we op bezoek bij vrijgezel Helmer (39). Al sinds jaar en dag gaat Helmer als single man door het leven. Omdat een relatie in dit vakgebied gewoon lastig is, zo vertelt hij. Helmer neemt ons kort mee in zijn turbulente leven als verstokte vrijgezel en laat hierbij trots wat van zijn opgedane vaardigheden zien als voormalig kastelein, kelner en vooral kroegtijger. Met name zijn talrijke methodes om bierflesjes te openen springen hierbij in het oog.

Helmer in zijn natuurlijke habitat

Voor de gelegenheid hebben we afgesproken in het café waar Helmer jaren achter de toog heeft gestaan. Vol zelfvertrouwen leunt hij nonchalant met zijn linkerarm over de tapkraan. Over de rechterschouder hangt een ietwat smoezelige theedoek om het tafereel compleet te maken. Om zijn gelukkige single status te benadrukken heeft hij knetterhard Een Vrijgezel Die Gaat Pas Slapen aangezet, waarop hij onverstaanbaar meegalmt.

Bij het bestellen van een pilsje slaat Helmer een bierviltje dat half over het barrandje ligt, met de buitenkant van zijn hand de hoogte in. Na een indrukwekkend aantal rotaties grijpt Helmer precies op ooghoogte (om zijn indrukwekkende kunstje extra kracht bij te zetten) het viltje, dat uit de lucht neerdaalt. Om vervolgens kort uitleg te doen van de redenen dat hij naar eigen zeggen nog altijd alleen door het leven gaat.

De eeuwige vrijgezel die nog geen spat veranderd is

Het valt vooral op dat Helmer hierover vrij kort wil zijn. “Uiteindelijk is het gewoon een keuze natuurlijk”, zegt hij. “Tuurlijk zijn er liefdes geweest, vooral kortstondige liefdes. Eigenlijk kwam het altijd op hetzelfde neer. Onregelmatige werktijden en de vrijheid willen hebben om alles te doen en laten waar ik op dat moment zin in had. Wat dat betreft ben ik in 20 jaar geen spat veranderd”, vertelt hij met een grote grijns die op zijn gezicht tevoorschijn komt. “Maar genoeg over mijn vrijgezellen bestaan”, kapt hij het onderwerp weer snel af.

Intussen loopt Helmer richting de keuken om even later terug te keren met een grote kar met bierkratten. “Nu even iets echt nuttigs. Biertjes opentrekken! Zijn grijns maakt plaats voor een schaterende lach waarbij zich zelfs kleine traandruppeltjes in de hoeken van zijn vreugdekralen vormen.

En dan eindelijk de manieren om een bierflesje te openen

“Ik zal beginnen met een echte eye-opener”, en voordat ik het weet wipt hij de eerste dop met zijn oogkas van de bierfles. Vervolgens serveert hij ons de ene na de andere openingstechniek. En omdat het er gewoon belachelijk veel waren heb ik de meest in het oog springende manieren er uitgepikt. De methodes die een gevaar voor de gezondheid opleveren heb ik er voor de veiligheid uitgelaten. En dat waren er nogal wat! Single mannen opgelet, hiermee maak je geheid de blits:

 1. Vraag ouderwets om een vel papier om je telefoonnummer op te schrijven. Vouw het papier strak op zodat het dient als een hefboom om het flesje te openen. Je kan het ook met een biljet proberen.
 2. Zet je biertje in de rand van een deurslot en wrik hem open.
 3. Gebruik een 2 euromunt en leg deze onder de dop en op je duim en floep het dopje eraf.
 4. Gebruik je sleutels en gebruik ook hier de hefboomtechniek.
 5. Zet je biertje op het randje van het voeteneind aan de bar en stap erop.
 6. Gebruik een ander biertje als opener.
 7. Wed gewoon met iemand dat hij je flesje niet open krijgt..
 8. Alle bestek. Wip het dopje met de achterkant eraf.
 9. Met je riem. Alsof ie ervoor gemaakt is!
 10. Met een aansteker, zo gebeurd.
 11. Met je tanden (raad ik af).
 12. Aan de krat. Doprandje op de kratrand zetten en ferme tik op het dopje geven.
 13. Draaien. Bij een draaidop dan, hè.

Nuttige tips voor single mannen

Na misschien wel de meest nuttige tips voor single mannen, namelijk die om een biertje zonder opener te kunnen openen, stuurt Helmer me abrupt naar huis met nog een laatste levenswijsheid. Zachtjes fluistert hij, niet geheel vrij van een stevige alcoholasem, in mijn oor de wijze woorden: “Luister, drink gewoon blikjes bier. Makkelijker te openen en ze blijven langer goed.”

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: