Dating Eerste date Fitness LIFESTYLE

Dating apps zijn om van te kotsen!

Go to SiGNLE

Het klinkt raar, maar het is echt waar! Dating apps stimuleren gevaarlijke dieetpraktijken. En ook onverwachts, het zijn met name single mannen die er ongezonde methodes op na houden om op streefgewicht op een eerste date te verschijnen..

Datingapps stimuleren ongezonde afvalmethodes

Dit komt naar voren in het onderzoek gepubliceerd in het Journal of Eating Disorders. Onderzoekers vonden een duidelijk verband tussen singles die dating apps gebruiken en ongezonde afvalmethodes zoals kotsen, vasten en het gebruik van laxerende middelen. Deze vrijgezellen lijken er alles aan te willen doen om ‘in shape’ op een eerste date te verschijnen.

Single mannen die braken voor hun eerste date

Bij single mannen is dit verschijnsel zelfs nog groter dan bij single vrouwen. Meer dan de helft van de mannen geeft in het onderzoek aan weleens gebruik te maken van een ongezonde methode om af te vallen vlak voor een date gemaakt via een dating app. Ongeveer een derde hiervan braakt zelfs om op gewicht te komen. Bij de vrijgezelle dames liggen deze percentages iets lager. Iets minder dan de helft houdt er bij de gewichtsbeheersing ongezonde manieren op na. En ongeveer een vijfde van de alleenstaande vrouwen braakt doelbewust voor een eerste afspraakje.

Andere afvalmiddeltjes waar singles die daten via datingapps gebruik van maken

Andere veel gebruikte middeltjes waar singles die daten via datingapps gebruik van maken om nog wat grammetjes vet te verliezen zijn het gebruik van dieetpillen, anabole steroïden en andere fitness supplementen zoals vetverbranders of eiwitpoeders voor de opbouw van spiermassa om beter in vorm te geraken.

Niet geheel duidelijk is of de singles ook voor het gebruik van dating apps al problemen hadden met een obsessieve aandacht voor gewichtsbeheersing, maar het gedrag lijkt wel te verergeren bij het gebruik van dating apps en dating websites.

Herken je dit patroon bij jezelf en neemt het problematische vormen aan? Kijk dan even op de website van HumanConcern.

Ben je klaar met de huidige dating apps en op zoek naar iets nieuws? Klik dan hieronder..

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: