Entertainment LIFESTYLE

Altijd scherp en nooit meer sip? Begin je dag met een kleine trip!

Go to SiGNLE

De paddo’s en dont’s om je dag alert, creatief en meevoelend door te komen.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag zei mijn oma altijd

Ah, dat is nog eens wakker worden. Niets lekkerder dan kwiek opstaan. Een lekkere douche, pak aan, stropdasje om, krantje uit de bus halen en ontbijtje klaarmaken. En niet zomaar een ontbijtje! Bakje yoghurt om mee te beginnen. Daar gooien we wat vers fruit, walnoten, havermout en jawel wat paddo’s doorheen. En hop. Naar het werk, off we go! Maar uhm, wacht eventjes? Lees ik dat goed, paddo’s?

Een frisse start

Jazeker. Er is namelijk een groeiende lobby van microdoseerders onder ons die zweert bij een kleine dosis paddo’s of LSD om de dag fris mee te starten. En bij een frisse start blijft het zeker niet. Aan de lijst van voordelen komt geen eind, als je de ervaringsdeskundigen mag geloven. Productiever, creatiever, betere focus, socialer, mentale fitheid, energie, daadkracht, beter slapen en een beter humeur. Ja, hoe kan dit laatste ook anders als je al deze voordelen ervaart!

Ik ken die verschijnselen ergens van

Ik ken deze verhalen ook van mensen op die op festivals naar je toe komen en (met ogen ter grootte van de grootste knikkers waar ik ooit mee gespeeld heb) vertellen ‘last’ te hebben van exact dezelfde verschijnselen. Alleen hebben zij na dit verfrissende dagje wel een paar dagen volledige bedrust nodig om weer helemaal bij de pinken te zijn.

Alles met mate

Uiteraard zit hier dus nu juist het grote verschil volgens de microgebruik adepten. De paddo’s of LSD moeten juist met mate in plaats van met maten ingenomen worden. Het gaat zelfs om zulke kleine hoeveelheden dat er een speciaal weegschaaltje voor nodig is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op het werk zwaar hallucinerend in die belangrijke vergadering zit te raaskallen, of dat je urenlang met open mond naar je collega zit te staren, omdat ie een lange puntmuts draagt en op een banaan door kantoor vliegt.

Leuk middeltje voor je eerste date

Maar uhm, om nog even terug te komen op de voordelen en op een frisse start. Energieker, socialer, alerter, daadkrachtiger èn een beter humeur, wow! De perfecte eigenschappen voor op een date, dunkt mij! Hoppa, hierbij gratis en voor niks wat eerste date tips voor mannen! Of voor vrouwen uiteraard😉. Immers, een eerste indruk maak je maar één keer! Dan kan het maar beter gelijk een verpletterende zijn.

Een kleine kanttekening

Kleine kanttekening in het hele verhaal is dat niemand nog weet hoe dit gebruik op lange termijn uitwerkt. Er zijn wel wat onderzoeken naar geweest, maar grootschalig en eenduidig onderzoek is er nog niet. Gelukkig komt er binnenkort wel een uitgebreid onderzoek uit dat is gedaan door de Universiteit van Maastricht. Het effect van het microgebruik op met name de gemoedstoestand en het cognitief vermogen staan hierbij centraal.

Misschien dit onderzoek toch maar even afwachten voordat we massaal een alternatief champignonsoepje bij het ontbijt betrekken!

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: