Date ideeën Dating Dating tips Eerste date

Leuke date ideeen Rotterdam deze zomer 5x

Go to SiGNLE

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuke date in Rotterdam? Kijk dan vooral verder. De praktische tips krijg je er gratis bij!

Leuke dates Rotterdam in willekeurige volgorde:

  • Met de watertaxi lunchen bij Hotel New York

Kom je met de auto van buiten de stad? Dan kun je gratis parkeren in De Esch. Hier pak je bij de Watertorenweg de watertaxi. De taxi voert de Maas af zodat er genoeg te zien valt onderweg naar het hotel. De watertaxi stopt precies voor Hotel New York waar je heerlijk kunt lunchen op het grote terras aan de Maas. Als het weer niet mee zit, zit je binnen ook goed! Wil je liever ergens anders opstappen? Dat kan ook prima. Kijk dan even hier.

Met de watertaxi zie je aardig wat van Rotterdam vanuit een geheel ander, zeker overweldigend te noemen perspectief.  Eenmaal aangekomen bij het hotel, heb je als het goed is nog genoeg gespreksstof over van de leuke boottocht met spectaculaire uitzichten. Wil je op de rest van je date nog meer zien van de stad? Dan wandel je zo de Erasmusbrug over het centrum van de stad in.

leuke date ideeen om te daten op eerste date
Leuke date ideeen lunchen bij Hotel New York

  • Picknicken in het park bij de Euromast

Is het goed weer? Wil je naast de drukte van de stad ook rustig met elkaar genieten van het groen dat de stad te bieden heeft? Dan is een picknick in het park bij de Euromast een hele goede optie. En ook altijd leuk om nog even vanaf de Euromast de stad aan je voeten te zien liggen! Parkeren is mogelijk in Parkeergarage Museumpark. Ben je met het openbaar vervoer? Vanaf Centraal station kun je tram 8 pakken richting Spangen halte Euromast.

park bij de Euromast

Wil je wel van het park genieten, maar eet je liever wat chiquer? Dan kun je in de buurt terecht bij The Harbour Club in Villa Parkzicht. Van hier zit je ook weer zo in de drukte van de stad voor als jullie nog wat willen gaan sightseeën!

  • Live optreden bezoeken in Rotown

Liever wat meer reuring? In Rotown op de Nieuwe Binnenweg kun je naar een live optreden met gewoon gezellig een drankje erbij. En met meerdere cafés op een rijtje kun je er ook prima een onvervalste kroegentocht van maken samen. Vanaf Centraal Station loop je via het Kruisplein de Westersingel op en sla je na ongeveer 5 minuten rechtsaf de Nieuwe Binnenweg op.

zomers avondje Rotown terras

Ambachtelijke versmarkt waar Rotterdamse ondernemers zijn samengebracht die hun passie voor eten, handarbeid en verandering in de voedselindustrie delen. Je kunt hier prima borrelen en samen genieten van alle lokale ambachtelijke producten. Ook worden veel evenementen georganiseerd. De wekelijkse jazzsessies zijn een aanrader en verder worden er onder andere vintage markten en foodtruck evenementen gehouden.

leuke date ideeen voor inspiratie eerste date of gewoon daten
Leuke date ideeen ambachtelijke producten proeven in de Fenix Food Factory

Doen nu het nog kan zou ik zeggen! De Fenixloodsen zijn te vinden in Katendrecht. De Hoerenloper verbindt het centrum met Katendrecht. Vanaf Hotel New York loop je de brug over en dan zie je de loodsen meteen liggen.

  • Rondstruinen in De Markthal

Misschien niet erg origineel, maar zeker de moeite waard. Maak er een proeverij van en strijk bij elk tentje even neer om iets te eten en/of te drinken te proberen. Verder kun je natuurlijk je ogen uitkijken op het bijzondere bouwwerk met de uitzonderlijke plafondversieringen. Je kunt hier samen ook prima aanschuiven bij de vrijdagmiddagborrel die georganiseerd wordt. Aansluitend zijn er ook genoeg restaurantjes om goed te kunnen eten.

De Markthal zit bij metrostation Blaak en is het beste te bereiken met de metro of de tram vanaf Centraal Station. Het is niet te missen. Leuker is nog om vanaf het station een wandeling te maken door de binnenstad. Een leuke route is dan om via de Mauritsweg linksaf de Mauritsplaats in te slaan. Vervolgens de hele Meent aflopen om rechtsaf te slaan naar de Binnenrotte. Die loop je naar station Blaak af waar De Markthal zich bevindt.

Leuke date tips Rotterdam

Dus als je op zoek bent naar leuke date tips Rotterdam, zijn dit alvast een aantal suggesties die gegarandeerd een succes zijn! Heel veel plezier alvast!

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: