Fitness LIFESTYLE

Singles in shape: 3x mooie hardlooproutes in Rotterdam

Go to SiGNLE

Alcohol van het weekend eruit zweten? Of juist topfit aan je stapweekend beginnen bij een bezoekje aan Rotterdam? Deze hardlooproutes zijn hiervoor ideaal!

De skyline route
Zin om de stad in te duiken? Om de kroegen en disco’s niet gewoon onveilig, maar verdomme zelfs levensgevaarlijk te maken als verstokte vrijgezel! Voel je gewoon dat je na een goed rondje stiefelen ‘on fire’ bent om het vrouwen versieren deze avond tot kunst te verheffen? Dat je na een dopamineboost van het hardlopen wèl het lef hebt om te flirten met mannen?

Mooi, dan heb ik hier het ideale rondje hardlopen door hartje Rotterdam om alvast in de stemming te komen. Een rondje waarbij je alvast de vibe van de stad kunt inademen. Om de gashendel eerst half open te trekken tijdens het lopen, en op de late avond pas echt vol gas te gaan tijdens het serieuze stapwerk!

De skyline route voert je langs de Maas en over de grote bruggen. Goed vertrekpunt is de parkeerplaats langs de Maas bij de Esch, vlakbij de Shell. Hier kun je eventueel gratis parkeren. Van hier loop je een lang stuk langs de maas aan je linkerhand richting De Willemsbrug. Deze loop je over om met de bocht naar rechts te gaan en daarna links De Hef over te kachelen. Gelijk daarna sla je rechtsaf om een behoorlijk takkeneind de Stieltjesstraat te volgen. Vervolgens zie je ook de Erasmusbrug al opdoemen. En omdat bruggen er niet voor niks zijn, loop je ook hier weer overheen. Aan het einde sla je gelijk rechtsaf om de hele Maasboulevard weer af te lopen helemaal tot aan de Shell waar je begonnen bent. Deze route is in totaal rond de 5km. Op de weg staan ook markeringen aangegeven voor routes van 10 en 20 km. Maar ja, je wilt natuurlijk niet al je kruid verschieten voor je avondje pimpelen, roken, dansen, sjansen en flirten.

Kralingse Bosroute
Juist een licht katertje overgehouden aan het veel te heftige stapavondje? Nu liever detoxen en de rust opzoeken? Dan is het rondje Kralingse Bos een beter idee. Hier hoef je met halfdichte en slaperige oogjes minder rekening te houden met ander verkeer. Geen toeterende, ongeduldige automobilisten die je allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren als je per ongeluk met je halfgare harses doorloopt bij rood licht. En minder wolkendampen van uitlaatgassen die je toch al tere longetjes van het teer van de avond ervoor tarten na het roken van een familiepak sigaretjes.

Gewoon een heerlijk rondje om de Kralingse Plas waar je de vogeltjes hoort fluiten. Mooi startpunt van de route is bij Restaurant De Tuin waar je prima kunt parkeren. Van hier is het gewoon een kwestie van de plas volgen over de fietspaden. Houd je de plas aan je rechterkant, dan loop je eerst richting de wijk Kralingen. Houd je de plas aan de linkerhand, dan loop je eerst het rustigere stuk richting het bos in. De route is in totaal ook ongeveer 5km. Je kunt er ook voor kiezen om verder het bos in te lopen en van de plas af te wijken. Hier kun je een route van ongeveer 10km pakken.

Het Park bij de Euromast
Ook een populair rondje kun je lopen in en om Het Park bij de Euromast. Deze route heeft een beetje best of both worlds. Blijf je in Het Park zelf, kun je een mooi rondje maken over slingerende weggetjes tussen hoge bomen en grote grasvelden door. Helemaal één met de natuur ben je hier niet, omdat je nogal wat andere hardlopers zal treffen hier. Je kunt hier al een mooi rondje maken van ongeveer 5km.

Wil je ook nog even genieten van de skyline, dan kun je er bij Parkheuvel voor kiezen om de Parkkade op te lopen langs de Nieuwe Maas. Wil je het rondje een klein beetje uitbreiden, kun je doorlopen op de Westerkade om vervolgens linksaf te slaan de Veerhaven in. Daar kun je ervoor kiezen om linksaf te slaan de Calandstraat in of via de Parklaan terug te lopen richting Het Park. Zeker in de ochtend levert deze route soms verbluffende plaatjes op. Zowel in Het Park als bij de Euromast kun je prima parkeren, mocht je met de auto zijn.

Ochtendloop met uitzicht op de Wilhelminapier met dank aan Anneke Pors

In welke staat je ook verkeerd. Met deze routes heb je altijd een mooie hardlooproute waar je van opknapt. Of je nou moet bijkomen van het heftige weekend stappen, juist nog aan je avondje moet beginnen met de zoektocht naar leuke singles in Rotterdam, of simpelweg aan je conditie en gemoedstoestand wilt werken. Hoe dan ook, hardloopschoentjes aan en gaan. Zet hem op!

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: