Eten & drinken Singles hotspots drinken Singles hotspots eten

Welke terrassen zijn gaande voor singles in Rotterdam in 2019?

Go to SiGNLE

Vrijgezellen, singles en alleenstaanden verenigt. De zomer staat weer voor de deur. Baan jezelf een weg naar de populairste en meest gerse terrassen in onze bruisende Maasstad. Laat ons jullie gidsen! 

Om jullie een handje op weg te helpen hebben we alvast onze razende superreporter uit Roffa op pad gestuurd om een kijkje (en ‘m kennende ook een biertje) te nemen bij de leukste terrassen voor singles in Rotterdam voor deze zomer. Hier een rijtje met blitse buitenbarretjes met een korte sfeerimpressie van onze Rotterdamse rokkenjagert:  

  • De Gele Kanarie 

Als je op dit terras landt, dan kun je je ervan verzekeren dat je als single genoeg leuke paradijsvogels spot. De Gele Kanarie is een vrij nieuwe bar, maar nu al onmisbaar in Rotterdam. Het gezellige en hippe vogelkooitje bevindt zich op de Goudsesingel op de hoek van de kruising met de Mariniersweg. Op het grote terras vind je dus (niet geheel onverwachts) behoorlijk wat hippe vogels. Goed getooid, en van diverse pluimage!

De Gele Kanarie

Bij de Gele Kanarie nemen ze je graag onder hun vleugels. Voordat je het weet staat er weer eentje voor je snavel. Vliegensvlug zijn ze! Niet zo raar ook, want de Gele Kanaries maken de gele kanaries nog zelf ook. In de kelder worden de biertjes in eigen brouwerij gebrouwen. Altijd vers bier!

Naast het bier is er ook nog genoeg ander vertier. Een pubquiz, de ouderwetse bingo en natuurlijk ontbreekt de zangvogel niet, die live deuntjes tjilpt.

Mooie zaak, waar leuke singles ontmoeten geen probleem moet zijn. Nieuwe mensen leren kennen kan hier uitstekend. Raak je niet aan de praat op het terras, lukt het wel tijdens de bingo, of tussen het chaotische, maar zeker gezellige gekraai aan de bar! Hier moet je zeker eens gaan kijken. Wellicht vlieg je daarna nog iemand anders zijn kooitje binnen ook..  

  • Biergarten

Rotterdam meets Berlin. De rauwe kartelrand van beide steden schuurt hier zichtbaar langs elkaar heen. Zoals er wel meer treffende overeenkomsten te vinden zijn tussen Rotterdam en Berlijn. Zoals een originele lifestyle, gewaagde architectuur, onmetelijke drang naar vooruitgang en een trendsettend nachtleven.

Rotterdamse Biergarten

Eigenlijk komt alles hiervan wel een beetje samen in de Rotterdamse Biergarten aan de Schiestraat (hoe kan het ook anders) langs het spoor dichtbij het Centraal Station. Het geknars van ijzer en de schuddende treinstellen benadrukken het industriële en rauwe karakter. De oude panden tegenover het spoor doen ook nog een duit in het zakje, zowel wat betreft uitzicht als bij de weerkaatsing van het schelle geluid.  

Bij de Biergarten zie je vooral veel twintigers, maar de typische leven en laten leven sfeer zorgen ervoor dat iedereen zich er op zijn gemak voelt. Ideaal voor vrijgezellen is dat er veel grote tafels staan, zodat je zonder dat je het doorhebt ineens gemengd aan tafel staat met mensen die je helemaal niet kent. Verfrissend toch!? 

Het grote gele trappenpodium waar iedereen lekker door elkaar gaat zitten maakt ook dat een gesprek aanknopen met een vreemde zo gepiept is. En durf je nog niet zo goed op iemand af te stappen? Dan vat je toch eerst een grote pul bier in de kraag. Niks raars aan, hier is dit juist standaard! 

  • Thoms

Thoms is pas ècht Rotterdams. Niet toevallig, gelegen in Het Timmerhuis. Eén van de vele gebouwen die ras-Rotterdammer Rem Koolhaas in de Maasstad heeft ontworpen. Het restaurant en de bar zijn rauw en warm tegelijk. Een Rotterdamse hotspot bij uitstek met een goedgevuld terras aan de drukke Weena dichtbij het Hofplein. Ideale plek om leuke mensen te spotten tussen het winkelend publiek of op het terras zelf. 

Thoms by night

Thoms heeft eigen gebrouwen Thoms Keilen biertjes. Een volwassen assortiment aan lekkere biertjes van Weizen tot IPA gemaakt in samenwerking met Brouwerij Noordt, waarvan ook lekkere biertjes op de tap te vinden zijn. 

Het terras is bij goed weer eigenlijk altijd gezellig druk. Voor singles die wat meer van mellow en relaxed houden zijn de zondag en de middagen rond lunchtijd ideale dagen om op het terras te vertoeven. Donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag zijn de mooiste borreldagen als je het mij vraagt. Voldoende aanspraak en genoeg leuke mensen die in- en uitlopen! Prima plek voor een lokaal biertje met een stevig stuk Rotterdamse kaas! 

  • De Weena 

Wellicht overbodig om te melden. Maar deze fijne tent in het (zakelijk) hart van Rotterdam ligt, jawel aan de Weena. Te midden van allerlei kantoorpanden aan het begin van de Lijnbaan vind je tussen alle professionele bedrijvigheid een oase van rust en ontspanning.  

Van urban style tot strakke maatpakken. Van jong tot oud. Op een terras omgeven door hoogbouw, zorgt dit samen met een ex- en interieur van hout en staalelementen met groentinten en beton voor een mooie dynamiek. Eentje waarin de typische Rotterdamse ‘work hard, play hard’ no-nonsense mentaliteit goed naar voren komt. 

De Weena heeft een afwisselende kaart met veel lekkere biertjes, goede wijnen en genoeg hapjes voor bij de after-work borrel. Het terras is beregezellig. Ook hier zorgen de vele grote tafels ervoor dat het makkelijk contact leggen met andere singles in de stad. Alleenstaand kennen ze hier niet eens! 

  • Bokaal 

Een typisch Rotterdams stadscafé. Eigenlijk is Bokaal al jaren één van de grootste hotspots van Rotterdam. Het terras ligt op een gezellig klein binnenpleintje op de Nieuwemarkt, langs de Pannekoekstraat. Een mooie plek voor de stadse Bourgondiër. Met een eigen charcutier en beaucoup des fromages delicieux!  

Bokaal

En niet onbelangrijk, meer dan genoeg verschillende biertjes om het spijs weg te spoelen. De bierkaart is ronduit indrukwekkend. De extra buitenbar is absoluut sfeerverhogend en een mooie plek om per ongeluk tegen iemand op te botsen die je nog niet kent. Ook erg praktisch om buiten snel bediend te worden overigens😉. 

Eigenlijk vind je hier mensen van alle leeftijden en uit alle gelederen. De grote tafels binnen en de tafeltjes buiten die kort op elkaar staan bieden een perfecte setting voor singles om wat makkelijker in contact te komen met andere bezoekers. 

Handige tool voor singles hotspots spotten 
Laten wij nou net een geinige tool hebben om ervoor te zorgen dat er op deze toch al toffe terrassen nog meer leuke mensen komen zitten om mee in contact te komen! Leuke vrouwen en leuke mannen die wel open staan voor een lulpraatje met nieuwe mensen. Niks moet natuurlijk, hè. Maar alles mag. Wie weet pik je nog iemand op ook!? De kans hierop is in ieder geval een stuk groter! Onze app laat namelijk zien op welk terras in je buurt op dat moment de meeste singles zitten die de app gebruiken.

En zeg nou zelf, waarom zou je als vrijgezel nou niet een mooi terras uitzoeken, waarvan je ook nog eens weet dat je flirt mogelijkheden groter zijn. Win-win situatie als je het mij vraagt! Een tof terras met nog meer toffe singles om mee aan te pappen, wat wil je nog meer?  

Kijk gewoon even op SiGNLE en schrijf je in om op de hoogte te blijven van de release. Misschien is het wel wat voor je. Baat het niet, schaadt het niet. Ja toch? Niet dan!? En vergeet niet ons te volgen op de (a)sociale media! 

Go to SiGNLE


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: