Eten & drinken

Voor het eerst daten? Dit is wat je ècht niet moet eten!

Go to SiGNLE

Het motto op je eerste date: Houd het veilig en fris, anders gaat het geheid faliekant mis! 

Je gaat op voor je eerste date en er is besloten om wat te gaan eten. Iedereen kent het wel. Op zich hartstikke gezellig natuurlijk. Maar wat zijn nu de typische gerechten waar je mee uit moet kijken om niet gelijk een flater te slaan ten opzichte van je eerste afspraakje?  

Hier een handig lijstje van gerechten waarvan je beter weg kunt blijven als je niet wilt blunderen op je first date: 

  • Hamburgers

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar een hamburger eten met een beetje flair? Mij is het nog nooit gelukt. En het listige is natuurlijk dat je nooit weet hoe groot het gevaarte is. Zelf heb ik niet zelden moeite met het een beetje normaal naar binnen werken van dit onding. Je mond eerst wagenwijd openzetten vlak voordat je de burger tegen je mondhoeken voelt botsen. Draaiend met die burger en je hoofd om er zo tactisch mogelijk een doeltreffende hap van te nemen, zodat er niks uitvalt aan de achterkant. Dat er niet ineens een augurk of een plak tomaat in je schoot ligt te zwemmen. En tegelijk aan de voorkant managen dat je niet ongewild een klodder ketchup of mayo op je strak gestreken overhemdje mikt.  

Of dat je vanaf de overkant van die superleuke en charmante dame het de vinger naar de mondhoek seintje krijgt dat er wat saus is blijven hangen. Hoe dan ook, een hamburger? Ik zou het risico niet nemen.  

  • Spareribs

Welja, bestel lekker spareribs! Lekker barbaars gaan zitten kluiven tegenover je opgedirkte vlam… Ook niet doen dus. Smerige jatten, vlees tussen je tanden. Om over eten met cachet maar te zwijgen. Ook deze jongens laten liggen dus. Net als al het overige kluifwerk zoals kippenpoten etc. 

  • Spaghetti

Fusilli, penne, allemaal oké. Maar pasta in de vorm van spaghetti, een dikke NEE. Kijk, penne bijvoorbeeld is klein en glijdt er simpel in. Maar spaghetti. Je raadt het al plakt waarschijnlijk lekker aan je kin. Ok, en nu kappen met die kloterijmpjes😉. Verder zal je met het naar binnen slurpen van die slierten ook geen geweldige beurt maken. Tuurlijk, je kunt het klein snijden. Maar dat schijnt weer op en top boers te zijn, als ik wat bevriende Italianen mag geloven. Om gedoe te voorkomen, gewoon van wegblijven dus! 

  • Alles met knoflook

Alles met bergen knoflook erin (tenzij je date het ook neemt😉). Allemaal een beetje afhankelijk van welke kant het allemaal opgaat met de avond natuurlijk. Maar to be safe: Geen, of in ieder geval weinig knoflook. Ik neem aan dat ik niet uit hoef te leggen waarom. De rest van de avond gigantisch uit je giechel meuren is geen goed idee. Zeker niet als je nog wat van plan bent.. 

  • Mosselen

Hier zit wel een erg persoonlijk tintje aan moet ik zeggen. Vliegen die rakkers bij mij niet tegen de muur bij het opentrekken, dan ga ik er binnen een mum van tijd flink van over mijn nek. Ik zal de details hiervan verder achterwege laten. Behendigheid kan veel ellende besparen. Maar de verhalen over voedselvergiftiging door mosselen zijn niet van de lucht. Ik worstel dan ook liever niet met deze geschaalde wezentjes ten overstaan van mijn leuke eerste dates.  

Dit waren zo maar even vijf kleine date tips over wat je beter niet kunt eten op je eerste date. Uiteraard zullen er vast nog veel meer gerechten zijn die je beter niet kunt bestellen tactisch gezien. Ik ben benieuwd of jullie me nog kunnen aanvullen! Laat maar weten. 

Hoe dan ook, veel plezier op je eerste afspraakje! En wees verstandig. Doe het altijd veilig op je eerste dates. Eten dan, hè😉.  

Go to SiGNLE


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: