Dating tips Eerste date Entertainment

Online dating: Who will never call? Ghosting bastards!

Go to SiGNLE

‘Ghosting’. Op het begin is het een slijmerd, daarna zie je diegene nooit meer!

Het begint met lieve appjes

 
Heb jij het weleens geflikt bij een online date van je? Het begint met leuke appjes na een match op je dating app. Na wat leuke appjes besluit je elkaar een keertje te bellen. Je deelt complimentjes uit alsof je per pluim die je uitdeelt een kilo afvalt.  

De spannende eerste date

 
Vervolgens besluiten jullie dat het de hoogste tijd is voor een eerste date, na al dat digitale gedraai om elkaar heen. De leuke date verloopt op zich prima. Het begint spannend, maar al snel voelt het vertrouwd. Je doel is snel bereikt! Je hebt het voor elkaar. Alle aandacht en de complimentjes vooraf hebben de boel in een stroomversnelling gezet. Immers, jullie kennen elkaar inmiddels al zoo lang.. En dus niet zonder resultaat. Het is in de pocket. De paringsdans is uitgevoerd. De lakens zijn gedeeld. Je hebt de kroon op het werk weten te zetten. 

Maar ja, en nu? Je vond hem/haar namelijk best leuk, voor een avondje. Maar zeker niet leuk genoeg voor meer dan dat. En nu blijft hij/zij maar appen en bellen. Pff, de stalker! Oplossing: De struisvogeltactiek, kop in het zand! Vermijden dat conflict. Hoe? Gewoon lekker niks meer van je laten horen. Lekker makkelijk, nietwaar? Jezelf in de maling nemen en doen alsof er niks aan de hand is. Gewoon de volgende ronde in met andere kandidaten uit je dating app. Van de aardbodem verdwijnen is de ‘way to go’. Het stopt vanzelf.

Ghosting is niet geestig

 
Dit is nou niet de aangewezen plek om erg belerend te gaan doen omtrent dit fenomeen. Ghosting is namelijk zo wijdverbreid dat de daders meestal ook weleens slachtoffer zijn geworden en vice versa. Maar ja, je kunt wel voorstellen dat het voor je date niet zo leuk is.  

Elisabeth Timmermans, de crack op het gebied van onderzoek naar online dating en dating apps aan de EUR, doet onderzoek naar de gevolgen van ghosting en waarom onder andere Tindergebruikers het middel inzetten om van iemand af te komen. Zelf denk ik dat we ons gewoon niet bewust zijn van de gevolgen voor onze online dates. 

Niemand is roomser dan de paus

 
Zoals gezegd, niemand is roomser dan de paus. Vaak heb je al aan beide kanten gestaan. Maar denk dus gewoon even over de gevolgen voor je online date na. Hoe het bij iemand anders aankomt als je besluit om weg te vliegen onder de witte lakens waar je eerder samen tussen bent gekropen, om vervolgens nooit meer wat van je te laten horen..

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: