Entertainment

Liegen op datingsites? Op het eerste afspraakje komt het toch uit!

Go to SiGNLE

Waarom liegen we op dating apps en datingsites het hardst over de makkelijkst te ontdekken onwaarheden?

Online daten; de leugen regeert!

Dit vraagstuk bij online dating houdt me nu al een tijdje bezig. Ik heb het eerder meegemaakt. Ik heb me er zelf schuldig aan gemaakt. Ik hoor vrienden erover. Meerdere vriendinnen klagen erover. Hoe zit dat nou? Waarom liegen we over onszelf op ons dating profiel op dating apps of op dating sites? En nog interessanter. Waarom liegen we juist over dingen die gelijk uitkomen op je eerste date!? Hoe stom kunnen we zijn.. 

Waarover liegt men op dating apps?

 
Veruit de meeste leugentjes gaan namelijk over leeftijd, gewicht en slechte gewoontes. En de grootste troef die we hiervoor uiteraard hebben is, jawel de foto uit de oude doos. De profielfoto waar je net even wat minder groeven in je voorhoofd hebt. Je wallen nog net niet op half zeven hangen. Die onderkin nog in de embryofase is. Je haargrens überhaupt nog aan te geven is. En je tanden nog niet als maïskorrels tevoorschijn komen bij die betoverende glimlach, als gevolg van die 80 pakjes sigaretten die je inmiddels gerookt hebt sinds die werkelijk sublieme foto op Mallorca jaren terug genomen is.

Eerste date de tijd kwijt

 
Ik kan dan ook niet anders concluderen dan dat er werkelijk heel veel mannen en vrouwen die op eerste date gaan met iemand die ze online hebben leren kennen als favoriet vervoermiddel een tijdmachine nemen naar dat eerste afspraakje. En helaas. Eerste dates zijn vaak geen sprookje. Dus is bij aankomst altijd verder gereisd dan terug. In de tijd dan, welteverstaan.

Maar leven we bewust in dit sprookje? Hebben we het echt niet in de gaten, dat we misschien niet meer als twee druppels water lijken op de profielfoto op onze Tinder app? Of gaan we ervanuit dat ‘ze’ er toch nooit achter komen? En hoezo dat dan niet? Omdat de intentie er eigenlijk nooit is geweest om af te spreken misschien? Maar dat afspreken er uiteindelijk toch van komt omdat we ons mee hebben laten slepen door die ‘to good to be true’ match!?  Met de hoop dat die foto misschien toch niet opvalt.

Een dating app als ego booster

 
Eigenlijk is dit ongeveer de enige reden die ik kan bedenken. Online goede sier maken om je zelfvertrouwen een beetje op te vijzelen via je dating app profiel. Want afspreken ga je verder toch niet. Maar je dan toch laat meeslepen in het spel, dat je toch de stoute schoenen aantrekt om een keertje af te spreken met die toch wel erg leuke vent of vrouw. Tja, en dan hang je! Je was al laat voor het afspraakje. Dus stap je haastig en nietsvermoedend in de tijdmachine die klaar staat voor de deur.. 

Die fopperij op Tinder moet toch beter kunnen

 
Anders kunnen we toch beter over andere dingetjes liegen, het iets geraffineerder aanpakken op een dating app als Tinder. Maar dat is natuurlijk ook naïef gedacht, want dat gebeurt natuurlijk ook nog gewoon! Alleen die vallen niet op. Sterker, die leugentjes zijn misschien nog niet eens uitgekomen… 

Met voorbedachten rade te werk gaan

  
Of is allemaal dan toch bewust en berekenend gepland? Er met het interessante reclamebordje voor zorgen dat de klanten in ieder geval even in je winkeltje komen kijken. En eenmaal binnen met voldoende vertrouwen de aangeprezen waar, als een volleerd marktkoopman betaamt, weten te slijten.. 

Waarover lieg jij zoal op je datingprofiel?

View Results

Laden ... Laden ...

Go to SiGNLE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: